TINE lar deg snakke med kokeboka

Publisert: 11. september 2018 kl 10.50
Oppdatert: 11. september 2018 kl 10.50

Pannekaker, kanelboller og potetsalat blant de første oppskriftene i den nye tjenesten som finnes tilgjengelig gjennom Google Assistant.

- Før måtte man lete frem oppskrifter i trykte kokebøker, i dag bruker de fleste mobilen til å lese oppskrifter. Men grisete fingre og låste skjermer er ofte en dårlig kombinasjon, derfor ønsker vi å utvikle en tjeneste hvor man kan snakke med en stemmestyrt oppskriftstjeneste når man lager mat, sier kategoridirektør for TINE-merket, Lise Kjær Kristoffersen. 

Lytt, ikke les

Det er fem oppskrifter tilgjengelig i den nye prototypen og alle matrettene kan lages helt uten å lese oppskriftene.

- Tjenesten forteller deg først hvilke ingredienser du trenger og hvilke steg du må gjennom. Når du er klar til å starte, sier du bare i fra og får instruksjoner for hvert steg du må gjennom, sier Kjær Kristoffersen. 

Saken fortsetter under annonsen

Ber publikum om innspill

TINE Kjøkken arbeider nå med å gjøre flere av de mest populære oppskriftene tilgjengelige via stemmestyring.

- Vi har tusenvis av oppskrifter å velge blant, men må prioritere hvilke vi skal utvikle først. Derfor håper vi at folk kommer med innspill til oss på vår Facebook-side, sier Kjær Kristoffersen.

Prototyp

Den nye tjenesten er utviklet i samarbeid med teknologiselskapet Try Apt, og arbeider TINE nå med å optimalisere tjenesten. Men det viktigste blir å lytte til erfaringene fra brukerne, da versjonen som nå blir lansert er en betaversjon.

- Vi er ikke eksperter på dette ennå, men vi ønsker å bli så gode som mulig. For å få til det, er vi helt avhengige av å få tilbakemeldinger og legger opp til forbrukerdialog via sosiale medier, sier Kjær Kristoffersen. 

 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Conveniencejobb