Pulled Pork ny favoritt

Publisert: 26. februar 2014 kl 15.30
Oppdatert: 26. februar 2014 kl 15.30

På rekordtid har nordmenn fått en ny favorittrett. Den har ikke en gang rukket å få et norsk navn.

For få år siden var det nesten ingen nordmenn som hadde hørt om «pulled pork». Nå er det den mest populære retten av svinekjøtt for mange unge som er ute og spiser, sier kommunikasjonssjef Åse Kringlebotn i Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Hele 62 prosent svarer at de ville bestilt pulled pork hvis de skulle spise en rett av svinekjøtt på spisesteder som gastropubs og diners, viser en undersøkelse YouGov har gjort for opplysningskontoret. Pulled pork er en langtidsstekt rett tuftet på marmorert svinenakke eller svinebog.

Pulled pork lages ved å grille eller steke svinekjøtt på lav temperatur i åtte til ti timer, eller til det blir så mørt at kjøttfibrene lett kan rives fra hverandre. Ofte marineres kjøttet først og dynkes i kraft etter at det er stekt og revet opp.

Det er først og fremst de mellom 20 og 34 år som nå ønsker denne retten.

De unge er opptatt av at maten skal føles hjemmelaget. De finner også fram gamle oppskrifter, gjerne fra oldemors arkiv. Lokalmat er også en viktig trend. Sånn sett er det naturlig at svin er blitt så populært, Åse Kringlebotn.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Conveniencejobb