For første gang oppretter Bryggeri- og drikkevareforeningen to kompetansestipender, sier kommunikasjonssjef Hege Ramseng.

Foto

Morten Brakestad

Bryggeri- og drikkevareforeningen oppretter to kompetansestipender: – Første gang

Publisert: 21. juni 2023 kl 09.58
Oppdatert: 23. juni 2023 kl 15.33

– Ja, dette er første gang vi deler ut stipender. I utgangspunktet vil vi fortsette med dette, men det kommer selvfølgelig an på mottakelsen. Vi er spente på hvor mange søknader vi får inn, sier kommunikasjonssjef Hege Ramseng til Dagligvarehandelen.

De siste 20 årene har det vært en rivende utvikling blant bryggerier og drikkevareprodusenter. Kompetanse er viktig for at bryggeri- og drikkevarebransjen skal utvikle seg videre i årene som kommer, skriver BROD på sine nettsider.  

Dette er BRODs to nye stipender:

  • BRODs ene stipend er på 50.000 kroner til en ansatt blant medlemsbedriftene i BROD. Stipendet skal brukes til kompetanseheving innen områder som er relevante for bransjen. Også andre kurs/utdanninger enn rent bryggeri-/produksjonsfaglige kan være aktuelle. Det kan også gis støtte til personer som ønsker å arrangere kurs/opplæring i fagfelt som kan bransjen kan ha nytte av.
     
  • Bryggeri- og drikkevarebransjen trenger flere kvinner og mer mangfold. Som bransje har vi en oppgave å gjøre med å skape en attraktiv, inkluderende og trygg arena for alle. BROD oppretter derfor et eget stipend på 50.000 kroner for kvinner i bransjen – eller kvinner som vil inn i bransjen.

– Hvordan blir vinnerne plukket ut?

– Vi har opprettet en solid jury som består av representanter fra både små og store bryggerier, pluss et par eksterne. Denne juryen skal i samarbeid med meg og kollega Erlend Fuglum velge ut to vinnere blant forhåpentligvis mange kvalifiserte kandidater, sier Ramseng.

Søknadsfristen er 20. september, og vinnerne offentliggjøres i uke 41.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Conveniencejobb