Planen for utrulling av den nye løsningen var klar i fjor sommer, men siden nesten alt av festivaler og arrangementer måtte utsettes/avlyses grunnet Covid-19, har partene ventet med å kommunisere løsningen til i år. Foto: Hansa Borg Bryggerier.

Resirkulerbare plastglass på vei til festivalene

Publisert: 3. juni 2021 kl 09.25
Oppdatert: 3. juni 2021 kl 09.47

Drikkeglass av plast har vært en miljøutfordring for norske konsertarrangører. Plastglassene har forsøplet festivalområdene, og det verdifulle plastmaterialet er blitt brent som søppel grunnet manglende system for resirkulering.

Nå har drikkevarebransjen sammen med Infinitum laget et pantesystem som gjør det mulig å hente plastglass fra festivaler, konsertsteder eller andre arrangementer, og som garanterer at alle plastglass resirkuleres!

Det er Hansa Borg Bryggerier som er først ute med denne løsningen. De tok allerede i 2019 initiativ til et samarbeidsprosjekt i bransjen for å finne en bærekraftig løsning for festivalglass i Norge. Nå er det på plass.

– Det er ulik praksis når det gjelder materialvalg og type drikkeglass på konserter, festivaler og større arrangementer. EUs plastdirektiv har som mål å få ned bruken av unødvendig engangsplast, og skal vi oppfylle dette målet måtte noe gjøres, sier Stina Kildedal-Johannessen, leder for kommunikasjon og bærekraft ved Hansa Borg Bryggerier.

I tillegg til at ordningen er kommet på plass, er de nye plastglassene fra Hansa Borg Bryggerier produsert av resirkulert PET – såkalt rPET.

Det er Paccor som står for leveringen av de nye resirkulerbare glassene til Hansa Borg Bryggerier. Drikkeglassene i rPET-plast har ifølge produsenten det laveste CO2-avtrykket av alle plastglass på markedet i dag, når de samles inn og resirkuleres.

Direktør Erlend Fuglum i Bryggeri- og drikkevareforeningen sier løsningen er en god nyhet, kanskje spesielt for de mindre arrangørene.

– Den nye miljøløsningen er enkel og ubyråkratisk. Til en pris alle drikkevareleverandører og arrangører lever godt med, vil panteselskapet Infinitum hente brukte plastglass og resirkulere dem. På denne måten unngår vi forsøpling, vi reduserer bruken av olje, og vi stryker den sirkulære økonomien i Norge, sier Fuglum.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Conveniencejobb