– Vi er Circle Ks teststasjon, og skal vise veien for fremtidens energistasjoner. Her på Kongsbergporten skal vi også gjøre vårt ytterste for å gi alle kundene våre et godt og variert mat- og pausetilbud, sier daglig leder Sissel Steen i Circle K Kongsbergporten.

Circle K åpnet nytt flaggskip

Publisert: 21. mai 2021 kl 09.20
Oppdatert: 21. mai 2021 kl 10.43

Du har tidligere kunnet lese i Dagligvarehandelen om byggingen av den nye stasjonen til Circle K. 

– Vi åpnet dørene 10. mai, litt i det stille, på grunn av pandemien. Men vi håper å kunne ha en offisiell åpning med gjester i løpet av juni, sier Sissel Steen til Dagligvarehandelen.

Hun er daglig leder for den nybygde, to etasjer høye energistasjonen, og har brukt de siste månedene på å rekruttere og lære opp sitt team på 12 nye medarbeidere. I 16 år ledet hun Essos stasjon på Lier utenfor Drammen, og tidligere i karrieren har hun vært innom både dagligvarehandel, kioskdrift og reiselivet.

– Målet vårt på Circle K Kongsbergporten er at det skal være like enkelt å lade elbilen som å fylle drivstoff på tanken. Derfor har vi plassert laderne foran stasjonen, og vi tar i bruk ny teknologi for å kunne levere rask og enkel lading også på dager med nye trafikk, sier Steen.

Foran stasjonen, under tak, står seks doble hurtigladere som hver kan levere inntil 300 kW med strøm. Stasjonen er den første i sitt slag i Circle Ks globale nettverk med 14 200 stasjoner, det er ingen andre stasjoner der laderne plasseres i front, mens pumpeparken er lagt i bakkant.

– Kongsberg er en teknologiby, så det er helt på sin plass at landets mest fremtidsrettede energistasjon kommer her. Det er mange som kjører elbil i området, samtidig som vi også er veldig godt plassert for å ta unna trafikk langs nye og gamle E134, sier utbyggingsleder Ole Kristian Stenberg i Circle K Norge i en pressemelding.

Han forteller at den nybygde stasjonen er full av ny teknologi og grønne løsninger. Ved å koble solceller og batterier med et smart styringssystem kan stasjonen levere et raskere og bedre ladetilbud uten at strømnettet overbelastes, et resultat av tett samarbeid mellom Circle K Norge og Glitre Energi

Saken fortsetter under annonsen

– Vi har plassert 72 solcellepaneler på stasjonstaket, som sammen med batterier sørger for at vi kan samle opp strøm på mindre travle dager og tidspunkter. Denne løsningen kan vi bruke for å spe på med strøm når det er høy pågang ved ladestasjonene. Dermed kan vi ta ut et mye jevnere forbruk fra nettet, sier Stenberg.

Ledige stillinger – Conveniencejobb