Burgersalget til himmels etter ombygging

Publisert: 4. mars 2022 kl 08.42
Oppdatert: 4. mars 2022 kl 08.45
Investeringskostnadene landet på om lag 7,5 millioner kroner, i tillegg har de investert ytterligere 12 millioner i det de kaller for servicehuset der de har snøfresere, motorsager og lignende. Så langt har investeringene gitt god avkastning.
 
– Vi åpnet den 16. februar 2021 og kurven på matsalget har gått rett til himmels etter det. Totalt sett har vi en økning på 48 prosent, noe som er helt fantastisk. Dette er noe som vi virkelig ikke forutså, sier Mette Midtgård Lilleng og Kurt Erling Lilleng, som sammen driver stasjonen ved Tanabru.

Også i Tana knives de lokale bedriftene om å kapre markedsandeler.  – Sånn sett kan man si at vi har bygd om i rett tid, det viser i hvert fall salgstallene så langt, sier Mette og Kurt Erling Lilleng.  (Foto: Privat)

Til topps i konkurranser

Den lokale stasjonen i Øst-Finnmark har gått av med seieren i flere interne konkurranser for region Nord i Shell/St1 systemet etter ombyggingen.
 
Saken fortsetter under annonsen
– Vi har vunnet konkurranser på burgere, på bakverk, pølser og drikke, til sammen minst syv konkurranser, forklarer Mette.
– Det er utrolig artig og gir god motivasjon, legger hun raskt til.
 

Fra 48 til 500 burgere på en uke

I 2019 gikk det unna med om lag 3 900 hamburgere. Bare på en uke i juli økte salget fra 48 i burgere i 2020 til nesten 500 burgere i tilsvarende uke i 2021. Totalt har det gått unna med hele 9 177 burgere i løpet av 10,5 måneders drift i 2021.
 
– Det er så overveldende at vi klarer nesten ikke fatte det, stråler Mette.
Saken fortsetter under annonsen
– Fra at vi tidligere hadde rolige perioder, har det gått over til at vi har et jevnt trykk hele tiden alle dager.
 
Som vi har skrevet om tidligere, har den lokale stasjonen ved Tanabru vært helt suveren på bagetter. Nå har dette snudd, og på topp finner vi burgere.
 
– Alt som handler om varmmat hos oss har tatt helt av, sier Mette.
Utover det har de hatt en solid økning på bakervarer og pølser. På bagettfronten har de hatt en liten nedgang, og trolig skyldes det at kundene nå går for burger-/ og pølsemenyer.
 
Saken fortsetter under annonsen

Utvidet med gode sitteplasser

Etter moderniseringen har de nå rundt 120 kvadratmeter butikk, noe som nesten er en dobling fra tidligere. Nå har de rundt 26 sitteplasser inne på stasjonen. Det er en stor forandring fra tidligere, da de ikke hadde en eneste sitteplass i lokalet.
 
– Tidligere kom folk innom og handlet den de skulle ha og så dro de videre. Nå setter folk seg ned og spiser maten enten det er frokost, lunsj eller middag, sier duoen.
 
– Det er jo litt artig, og vi har sånn sett den beste tomta i bygda. Her kan du sitte og følge med på alt som skjer hele dagen, smiler Mette.
 
Saken fortsetter under annonsen

Trekker nye kundegrupper

Selv om de har bygd ut, har de ikke utvidet menyen utover det som Shell har i sitt sortiment.
 
– Noe nytt har vi imidlertid, vi har nå fått inn softis på vår meny, og det er vi godt fornøyd med, sier duoen.
– Det som er ekstra positivt nå, er alle de eldre damene i bygda også kommer innom oss for å spise wienerbrød og ta seg en varm kaffe. Det har aldri skjedd før, legger Mette til.
 
Saken fortsetter under annonsen

Økt bemanning

Etter ombyggingen har trafikken vært så stor at de også har økt bemanningen.
 
– Tidligere økte vi alltid bemanningen under sommersesongen på grunn av økt trafikk. Nå har vi økt bemanning hele året på grunn av det store trykket. Normalt har det blitt roligere når skolen har startet opp igjen på høsten, slik har det ikke vært hittil. Men det er bare positivt, stråler duoen.
 

Kjør på!

Hvis man går med tanker om å pusse opp, vil det alltid være en avveining mot kost/nytte. Mette og Kurt Erlings råd er krystallklart.
 
– Om du har tanker om å pusse opp, er det bare å kjøre på! Vi pusset opp for 10 år siden, og da trodde vi det skulle bli revolusjonerende. Gjennom årene så vi raskt at det ikke var nok. Nå når vi også har utvidet lokalene og har nesten dobbelt så stor butikk, ser vi at det virkelig monner. Det er skikkelig artig, avslutter Mette og Kurt Erling Lilleng.
 

Utvendig lyssetting: Det nye bygget er utstyrt med lysstripe rundt bygget, noe som gjør at de kan markere med rosa under bryst-kreftaksjonen, med blått for movember-aksjonen. I jula lyssettes bygget med rødt.

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb