Den mest kjente russiske retten er nok rødbetsuppen, borsjtsj. Servert med rømme og et par skiver grovt rugbrød passer den både som forrett og hovedrett. Foto: brodogkorn.no

Gullmat for både kropp og medaljefeiring

Publisert: 14. februar 2014 kl 12.19
Oppdatert: 14. februar 2014 kl 12.19

Brød har lange og solide tradisjoner hos OL-verten Russland. Den vanlige måten å hilse gjester velkommen på er nettopp med brød og salt, eller «khleb-da-sol», som er nybakt brød og en skål med salt servert på et brodert klede.

Ulike grove brødtyper, gjerne med rug, utgjør også en viktig del av kosten for folket Russland.

Grovt brød og grove kornprodukter er også glimrende kost for både OL-utøvere og OL-tittere. Derfor har vi i Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) både mange sunne og gode smørbrødtips til tv-titting og/eller turgåing, og mange brødoppskrifter på brodogkorn.no

I de offentlige kostholdsrådene blir grove brød og kornprodukter trukket fram som noe vi bør spise mer av. I grovt korn er det mye næringsstoff som mineraler og vitaminer, og det er masse fiber. Spiser vi fiber får vi i oss de gode karbohydratene som både gir god metthetsfølelse og stabilt blodsukkernivå, og som kan virke beskyttende mot diabetes 2.

Så skal en utføre en krevende jobb, gjøre en stor idrettsprestasjon eller «bare» ta vare på helsa, er grovt brød og grove kornprodukter tingen.

Russiskinspirert meny

OBK har også laget en egen russisk inspirert OL-meny. Vi har kombinert grovt, sunt og søtt i en OL-collage og byr på oppskrifter på blinis (pannekaker), piroger, borsjtsj (rødbetsuppe), grenki (grove brødpinner med ost) og pavlova (marengskake).

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Conveniencejobb