COOPAY: Alle Coop-medlemmer kan betale med Coops medlemsapp. Foto: COOP

Nesten 100 000 har brukt Coopay

Publisert: 11. oktober 2019 kl 17.12
Oppdatert: 11. oktober 2019 kl 17.12

Butikkjeden Coop lanserte sitt alternativ til mobilbetaling i slutten av august. Tjenesten Coopay er en del av Coops allerede eksisterende medlemsapp, som 1,8 millioner Coop-medlemmer har hatt tilgang tid i en årrekke allerede. Nå lar den deg også betale for butikkjøpet med mobilen, noe som gjør både fysisk medlemskort og betalingskort overflødig.

Siden lanseringen har Coop registrert 100 000 transaksjoner i uken med Coopay, melder forbrukerportalen Dinero.no.

Vi vokser nå med ca. 1000 nye brukere om dagen. Vi kan også se på bruken at andelen som fortsetter å bruke løsningen er høy blant de som har testet den, sier leder for Betaling og ID i Coop, Kristian Bjørseth, til Dinero.no.

Alt i ett program

Løsningen er enkel å sette opp, og brukere som allerede har medlemsappen trenger bare å registrere kortet sitt for å kunne betale i kassa på Coop. Dette gjør du ved å skanne din personlige QR-kode, som vises i appen en app 950 000 av Coops medlemmer har benyttet de siste 30 dagene.

Saken fortsetter under annonsen

 For Coop-medlemmer er det en stor fordel at de nå kan registrere medlemskjøp og betale i en og samme prosess med medlemsappen. Her finner de alle sine kuponger, tilbudsaviser og øvrige medlemsfordeler. I tillegg er man ikke lenger avhengig av en fysisk betalingsterminal for å få betalt, sier Bjørseth, som anslår at antallet brukere vil øke framover.

Usikker på Vipps-kompatibilitet

Mobilbetalingstjenesten Vipps, som i dag brukes av over tre millioner nordmenn, annonserte nylig at de vil lansere sin mobilbetalingstjeneste for butikkjøp før jul. Også denne løsningen baserer seg på QR-koder, men i stedet for at man i Coopays tilfelle skanner en personlig kode i appen, krever Vipps at du skanner butikkens kode ved kassepunktet.

Bjørseth sier han er usikker på om Coop kommer til å åpne opp for Vipps-betaling i sine butikker.

Det er fortsatt utydelig og vanskelig å si hvordan Vipps mobilbetaling i butikk vil se ut i fremtiden med tanke på mobilbetaling, og derav også hvorvidt dette vil være kompatibelt med Coopay. Coop har etterspurt bedre løsninger for nettbasert/appbasert betaling fra Vipps/BankAxept over tid uten at dette har kommet på plass, sier han.

Kommunikasjonssjef i Vipps, Hanne Kjærnes, fastslo i september overfor Dinero.no at Vipps vil benytte seg av norske BankAxept framfor internasjonale betalingsnettverk som Visa og Mastercard. Det betyr at du ikke kan registrere ditt kredittkort i appen.

Vi har positive dialoger med dagligvarebransjen generelt, der BankAxept er den foretrukne betalingsmåten. Det er den klart billigste løsningen for dem, sa Kjærnes til Dinero.no da.

Saken fortsetter under annonsen

Coop er en sterk tilhenger av et nasjonalt og regulerte betalings-schemes som BankAxept, og ønsker at dette kan tilgjengeliggjøres bredt for alle aktører som tilbyr betaling i det norske markedet også innenfor mobilbetaling med app, sier Bjørseth i Coop.

Ledige stillinger – Conveniencejobb