Pumpeprisen på drivstoff har steget til over 24 kr per liter i Oslo-området. Diesel er dyrere enn bensin, og i Tromsø har prisen steget til over 27 kroner. Foto: Terje Pedersen / NTB

Dieselpris på 27 kroner literen i Tromsø

Publisert: 9. mars 2022 kl 13.35
Oppdatert: 9. mars 2022 kl 13.35

Det er iTromsø som melder at diesel koster over 27 kroner literen i Tromsø onsdag ettermiddag. Årsaken til prisøkningen er begrensningene som er innført i eksporten av råolje fra Russland til Europa.

– De internasjonale prisene går rett til værs, sier Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef i Circle K til avisen.

I Tromsø, som har sin egen tromsøavgift på vel en krone, er drivstoffprisene over en krone dyrere enn i store deler av Norge, har Hansen tidligere presisert overfor NTB.

TV 2 har snakket med professor Øystein Foros ved Norges Handelshøyskole, som har studert diesel- og bensinpriser i nærmere 20 år. Han regner med at bensinprisen vil øke enda mer.

Bensinprisen bestemmes av oljeprisen. Dersom oljeprisen går mer opp nå, så kan vi få bensinpriser på 30 kroner literen, sier Foros til kanalen.

Også sjeføkonom Nerja Macic i Prognosesenteret tror drivstoffprisene kommer til å øke fremover. Årsaken er at etterspørselen er høyere enn tilbudet.

– De høye olje- og gassprisene kommer nok til å vare en stund til. Det er ikke utenkelig at vi ser drivstoffpriser som er høyere enn de 24 kronene vi har i dag. Jeg tror ikke toppen er nådd, sier hun til TV 2.

Saken fortsetter under annonsen

(©NTB)

Ledige stillinger – Conveniencejobb