– Vi er et skikkelig «dream team», skøyer Gunnar mens han og Helene poserer foran kameraet. Alle foto: Karine H. Henriksen

Forhandlerbytte

– Jeg blir ingen «syvende far» i huset

Publisert: 2. november 2021 kl 08.26
Oppdatert: 24. november 2021 kl 13.38

Gunnar Mæland(67) gir seg etter 37 år i Circle K, og Malene Stenstad(34) overtok som ny forhandler i september. 

– Det blir rart å gi seg etter 37 år, men jeg kommer ikke til å pensjonere meg helt med det første, sier Gunnar med et godt glimt i øyet.

Mæland er kjent for å være lidenskapelig opptatt av god stasjonsdrift i gjennom alle år, og humøret er alltid på topp.

– Nå som Malene har overtatt kommer jeg til å fungere litt som en «back up», smiler han og legger raskt til;
– Men jeg blir ingen «syvende far» i huset. 

God driver

Malene Stenstad har jobbet ved stasjonen i 3,5 år og kommer opprinnelig fra Bø. Det kan være en fordel som lokal forhandler.  
– Jeg har vurdert å adoptere henne som datteren min, men det har ikke gått i orden enda, spøker Mæland, som selv startet ved stasjonen som 30-åring.

– Den gang fikk jeg lånt 75 000 kroner i banken, og dermed ble jeg forhandler.
Den årlige omsetningen ved stasjonen ligger ifølge proff.no på rundt 11 millioner kroner utenom drivstoff. Driftsresultatet landet i 2020 på rundt 430 000 kroner.   
– Vi driver godt og har tre selvvask-haller hvor vi omsetter for om lag 1,7 millioner. Så har vi flinke folk bak disken her, forklarer Mæland.

Saken fortsetter under annonsen

Stasjonen er godt tilpasset dagens marked, og salget av mat, kaffe og softis går godt.
– Vi har blant annet god plakatering utvendig, og det har stor betydning, sier den erfarne stasjonsmannen. 

TRE SELVVASK-HALLER: – Den omsetningen vi har på bilvask er like god som mange av stasjonene vi har i store byer. Jeg har alltid ivret for bilvask og dermed har vi greid å øke omsetningen her, sier Mæland.

Tilgjengelig kar

Etter forhandlerbyttet eier Malene 70 prosent og Mæland 30 prosent.
– Jeg er godt kjent med det tekniske ved stasjonen og vi gjør mye småreparasjoner selv, det sparer vi mye penger på. Målet er å være med i overgangen slik at Malene kan bruke min kompetanse der det trengs, forklarer Mæland.

Økt sommertrafikk

Totalt har stasjonen 8-10 medarbeidere avhengig av sesong.
– I sommer har det vært god gammeldags trafikk igjen med mange turister. Det har faktisk vært litt bedre enn i fjor som også var bra, og da er vi litt flere på jobb.

Som mange har fått med seg, har mange av landets campingplasser vært fullbooket, og Bø Sommerland har hatt godt belegg til tross for visse restriksjoner der man måtte forhåndsbestille billetter.

Saken fortsetter under annonsen

– Det har vi selvsagt dratt nytte av.   

En livsstil

Blir det vemodig å gi seg etter så mange år?
– Det er både og. Alt har sin tid og jeg har vært med lenge både i ukedager og helger. Det er på mange måter en livsstil å drive en stasjon. Du må være på 24/7, sier Gunnar.

Han legger ikke skjul på at han er glad for at Malene kom inn på stasjonen for 3,5 år siden.
– Hun utkrystalliserte seg veldig raskt som en arvtaker her på stasjonen, og Circle K er heldige som får henne med på laget videre.

Latteren runger i veggene, både blant kunder og ansatte, og det er forståelig at det også kan være litt vemodig å gi seg etter så mange år.

– Samtidig skal det bli godt å få litt fritid, selv om jeg forstatt for lov til å sitte innerst på kontoret her, legger Gunnar til.

Mye å lære

Saken fortsetter under annonsen

Hvilke tanker har du om fremtiden som ny forhandler?

– Det blir å fortsette slik som det har vært, lære masse nytt og ikke minst følge med i tiden, sier Malene Stenstad.
Og selv om det er mye nytt å sette seg inn i er hun topp motivert.
– Jeg får ta en dag av gangen, og så må jeg lære av alt det Gunnar har gjort hittil. Det blir sånn sett en litt glidende overgang, avslutter den nye forhandleren i Bø.

Stasjonen i Bø er godt drevet og har vært godt besøkt siden starten på 1960-tallet. Her har det vært BP, Norol, Statoil og nå Circle K.

 

 

Ledige stillinger – Conveniencejobb