Årets grønne kokk kåret

Publisert: 13. februar 2014 kl 09.37
Oppdatert: 13. februar 2014 kl 09.37

Laget med de to kokkene Are Nordtvedt fra Onda Restaurant i Oslo og Tore Saegrov fra Quality Hotel Leangkollen ble i dag kåret til «Årets grønne kokk» på Smak 2014. De fikk overrakt hver sin pokal og en gavesjekk på 15.000 kroner.

Fra venstre: Tore Saegrov fra Quality Hotel Leangkollen og Are Nordtvedt fra Onda Restaurant i Oslo (Foto: Kristian Tjessem)

- Juryen var enstemmig om gullvinneren. Dette er mat som egner seg til vanlig restaurantservering; elegant å se på og meget smakfult, sa Britt Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt, etter premieutdelingen.

Sølvvinnerlaget, Thomas Johansen Borgan fra Kontrast Catering AS og Reneé Fagerhøi fra Kalas & Canasta, begge Trondheim, fikk en gavesjekk på 5000 kroner. Bronsevinnerne Richard Eide Sundal fra Quality Hotel Expo Fornebu og Andreas Wold fra Spisestedet Feinschmecker i Oslo fikk 3000 kroner. Alle deltagerne fikk kokkejakker med navn og Årets grønne kokk-logo.

Bak konkurransen står Opplysningskontoret for frukt og grønt, i samarbeid med Kokkenes Mesterlaug Oslo som teknisk arrangør, Segers og BAMA. Formålet har vært å sette søkelys på de grønne råvarene, inspirere til økt bruk av frukt og grønt, og i etterkant formidle nye, spennende og fargerike idéer til horeca og convenience.

Seks finalelag

Saken fortsetter under annonsen

I år hadde en fagjury tatt ut seks lag til torsdagens finale, med to kokker på hvert lag:

•          Thomas Johansen Borgan, Kontrast Catering AS og Reneé Fagerhøi, Kalas & Canasta, begge Trondheim.

•          Tor Ivar Berg, Gastro Catering AS og Khai Hoa Phung, Gastro Catering AS, begge Oslo.

•          Lene Kjøde, Brasserie Blanche AS og Jonas Berg Grønvold, Brasserie Blanche AS, begge Oslo.

•          Richard Eide Sundal, Quality Hotel Expo Fornebu og Andreas Wold, Spisestedet Feinschmecker, Oslo.

•          Kenneth Melsom-Johansen og Lone Ådalen, begge Quality Hotel Fredrikstad.

•          Are Nordtvedt, Onda Restaurant Oslo og Tore Saegrov, Quality Hotel Leangkollen.

Saken fortsetter under annonsen

Buffé og to-retters

Konkurransen bestod i å lage fire retter til buffé til 50 personer og to tallerkenretter til 12 personer i løpet av tre timer. En av rettene skulle være dessert, valgfritt om det var en tallerkenrett eller en bufférett. Bufférettene skulle være produksjons- og anretningsvennlige til store buffeer til rundt 300 personer.

Rettene måtte kun bestå av varer fra den grønne sektoren og kunne derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Ledetråd: Grønt og enkelt!

Årets dommere

Årets dommere var Christopher Davidsen, vinner av konkurransen Årets grønne kokk 2011, Håvard Ravn Larsen, fagsjef Bama Storkjøkken, Jørn Lie, Årets Bondelagskokk 2010 og Gamle Raadhus Restaurant, Lise Finckenhagen, og Britt Kåsin, informasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Plassdommer: Jørn Olsen, Kokkenes Mesterlaug Oslo.

Spenstig konferansier under hele konkurransen var ikke ukjente Harald Osa fra Bama Gruppen AS.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Conveniencejobb