Illustrasjonsfoto.

Foto

Gorm Kallestad / NTB.

Nav

900 flere arbeidssøkere de siste to ukene

Publisert: 4. januar 2022 kl 15.28
Oppdatert: 5. januar 2022 kl 08.57

Dette er 900 flere enn tirsdag 21. desember og utgjør 4,4 prosent av arbeidsstyrken. Tallene er ikke justert for sesongvariasjoner.

– Ledigheten steg før jul i forbindelse med at mange virksomheter innen servering og overnatting varslet om permitteringer av ansatte, men etter at en skisse til lønnsstøtteordningen kom på plass før jul, har veksten i ledighet avtatt, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en melding.

74.000 personer er registrert som helt arbeidsledige i dag, noe som utgjør 2,6 prosent av arbeidsstyrken.

Bruttoarbeidsledigheten, som er summen av helt arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak, er på 88.400 personer, eller 3,1 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg er 36.200 personer registrert som delvis arbeidsledige.

Tolk tallene med varsomhet

Nav skriver at arbeidssøkertallene bør tolkes med varsomhet. Nav antar at en del arbeidssøkere som registrerte seg i uken før jul kanskje ikke lenger er reelle arbeidssøkere ettersom enkelte store arbeidsgivere uttalte offentlig at de ville trekke tilbake permitteringsvarslene. En del arbeidssøkere kan dermed være tilbake i arbeid.

Nav får ikke informasjon om dette før arbeidssøkerne selv opplyser om det eller de lar være å sende inn meldekort.

Saken fortsetter under annonsen

Antallet helt ledige kan i tillegg være for høyt, ettersom nye arbeidssøkere automatisk får status som helt ledig frem til første meldekort er mottatt og arbeidssøkeren opplyser om eventuelt arbeid i perioden.

Det er også endringer i rutiner knyttet til innsending av meldekort i tilknytning til jul og nyttår, dette kan også påvirke tallene. NAV regner med at ledighetstallene utover i januar vil korrigere for disse forholdene.

Ledige stillinger – Conveniencejobb