Skatteetaten har åpnet for søknad om lønnsstøtte

Publisert: 11. februar 2022 kl 09.32
Oppdatert: 11. februar 2022 kl 09.41

Lønnsstøtteordninga gjelder skattepliktige foretak som har fall i omsetning grunnet sitteverntiltak, og ordninga skal bidra til at tilsette ikkje vert permitterte.

Søknadsportalen for lønnsstøtte åpner 10. februar. Søknader for januar og februar kan sendes inn fra 10. april og endelig søknadsfrist for desember, januar og februar er 10. mai. Søknaden blir regnet som sendt inn ved bekreftelse fra revisor eller autorisert regnskapsfører.  

Må ha et omsetningsfall

Dersom bedriften har iverksatt permitteringer av ansatte, helt eller delvis, fra og med 1. desember faller bedriften ut av ordningen. Unntaket er dersom bedriften har tatt tilbake alle permitterte medarbeidere senest 23. desember 2021. Da kan bedriften søke. Det blir ikke gitt støtte for den tiden de ansatte var permitterte utover lønnspliktperioden. 

Bedriften må ha et omsetningsfall på minimum 20 prosent i støttemånedene desember 2021, januar 2022 og februar 2022, sammenlignet med tilsvarende to måneder to år tidligere, eller sammenlignet med gjennomsnittlig månedlig omsetning for oktober og november 2021. Bedriften velger selv hvilken referanseperiode som skal brukes for å beregne omsetningsfallet.  

Bedrifter kan få inntil 40.000 kroner per måned i støtte per ansatt og inntil 15.000 kroner per måned per lærling. 

Ti dager til utbetaling

– For å kunne søke lønnsstøtte er det viktig at bedriften har rapportert riktig i a-meldinga til Aa-registeret (Arbeidsgiver- og arbeidstakerregisteret), sier seksjonssjef Gunn Åse Albinson i Skatteetaten. 

Saken fortsetter under annonsen

Skatteetaten har både maskinelle og manuelle kontroller før utbetaling. Det tar derfor ca. ti dager fra søknadsportalen åpner til de første bedriftene kan få lønnsstøtte utbetalt. 

– Både søknads- og utbetalingsprosessene er i stor grad automatiserte. Det er full åpenhet om hvilke bedrifter som får støtte gjennom ordninga, og Skatteetaten gjennomfører kontroller av bedrifter som søker tilsudd, seier seksjonssjef Gunn Åse Albinson. 

I tillegg til eget kontrollarbeid, har også Skatteetaten et nært samarbeid med Økokrim, politidistrikta og andre offentlige etater som NAV, Tolletaten, Arbeidstilsynet og de sju A-krimsentrene. 

På lonnsstotte.no finner arbeidsgivere informasjon om ordningen og vilkår for å motta lønnsstøtte.

Ledige stillinger – Conveniencejobb